Епідеміолог: Не буває жодного стану, при якому вакцинація протипоказана на 100%

Епідеміолог: Не буває жодного стану, при якому вакцинація протипоказана на 100%

Укрінформ
Протипоказання до вакцинації для кожного визначається індивідуально, але не буває жодного стану, при якому на 100% протипоказане те чи інше щеплення.

Як передає Укрінформ, про це заявив лікар-епідеміолог Андрій Александрін в ефірі програми "5 вопросов на злобу дня" телеканалу "Дом".

Лікар наголосив, що жорстких заборон не існує, і порадив насамперед звертатися до свого сімейного лікаря.

"Для того, щоб не боятися йти робити ту або іншу вакцинацію, у вас мають складатися довірливі відносини з сімейним лікарем. Тобто, коли він не просто знає, що ви до нього звертаєтеся раз на рік за довідкою, а знає вашу історію життя, історію захворювань. Для того, щоб він зміг оцінити ваш статус і порекомендувати, чи варто вакцинуватися в даний момент, чи не варто, і чому", - зазначив Александрін.

Читайте також: На COVID-вакцинацію вже записалися понад 300 тисяч українців

Епідеміолог також зауважив, що кожен організм по-своєму реагує на вакцину, а тому рішення ухвалюється у кожному випадку окремо, після консультації з лікарем.

"Не буває жодного стану, при якому взагалі протипоказана вакцинація. Це все індивідуально вирішується, тому що комусь це підходить, а комусь - ні. Тільки після того, як ви проконсультуєтеся зі своїм сімейним лікарем, можете, довіряючи йому, йти на вакцинацію", - наголосив Александрін.

Читайте також: Самоізоляцію скасували для українців, які приїдуть з окупованих територій на вакцинацію

Як повідомляв Укрінформ, в Україні станом на 24 березня підтверджено 1 579 906 випадків COVID-19, з них за добу - 14 174.

Від від початку вакцинальної кампанії в країні щеплено 137 026 осіб, з них отримали 1 дозу – 137 025, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) - 1 особа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-