Степанову доручили пришвидшити вакцинацію для тих, хто записався через «Дію»

Степанову доручили пришвидшити вакцинацію для тих, хто записався через «Дію»

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив міністру охорони здоров'я Максиму Степанову винести зміни до плану вакцинації проти COVID-19 та пришвидшити дати щеплення громадян, записаних у чергу через портал "Дія".

Відповідне рішення ухвалено за результатами наради під головуванням Президента Володимира Зеленського, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

"За результатами наради під головуванням Глави держави Денис Шмигаль доручив міністру охорони здоров'я Максиму Степанову внести зміни до плану вакцинації, які дадуть змогу якнайшвидше вакцинувати громадян, що записались на щеплення через портал "Дія", - розповіли в ОП.

Читайте також: В Україні почався другий етап вакцинації – першими щеплять сімейних лікарів

Також на нараді Президент проінформував, що має намір якнайшвидше підписати ухвалений парламентом 19 березня закон, згідно з яким держава бере на себе відповідальність за наслідки після щеплення проти коронавірусу. Після цього, за інформацією Офісу глави держави, постановою Кабінету Міністрів буде створено спеціальний компенсаційний фонд.

Також уряд працює над тим, щоб якнайшвидше отримати обіцяні вакцини від COVID-19.

Зазначається, що наразі домовленості є не лише в межах програми COVAX, а й щодо вакцин Covishield, Sinovac, Pfizer.

У свою чергу головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак повідомив, що в українській армії вже вакциновано понад 13 тис. осіб.

Читайте також: Степанов розповів про «певні труднощі» з отриманням вакцин

Як повідомляв Укрінформ, станом на 22 березня в Україні від COVID-19 проведено 111 025 щеплень, з яких 111 024 осіб отримали першу дозу вакцини.

За минулу добу в Україні COVID-19 лабораторно підтвреджений у 7 893 випадках. Загалом із початку пандемії на коронавірусну хворобу в Україні захворіли 1 554 256 осіб.

19 березня Верховна Рада ухвалила закон «Про лікарські засоби» щодо державної реєстрації вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів під зобов’язання», згідно з яким виробники вакцин звільняються від відповідальності за можливі ризики вакцинації.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-