ДБР направило до суду обвинувальний акт щодо Чорновол

ДБР направило до суду обвинувальний акт щодо Чорновол

Укрінформ
Територіальне управління Державного бюро розслідувань у місті Києві направило до суду обвинувальний акт відносно екснародного депутата Тетяни Чорновол.

Як передає Укрінформ, відповідна інформація оприлюднена на сайті відомства.

"Слідчі ТУ ДБР у місті Києві завершили досудове розслідування кримінального провадження за підозрою народного депутата України VIII скликання... Обвинувальний акт у відповідності до вимог статті 291 КПК України направлено до суду", - йдеться у повідомленні.

За даними досудового розслідування, 18 лютого 2014 року підозрювана керувала діями групи осіб та безпосередньо брала участь у підпалі будівлі у центрі Києва на вулиці Липська, в якій був розташований офіс однієї з політичних партій. Унаслідок пожежі загинув працівник 1948 року народження, який перебував у приміщені партійного офісу.

Читайте також: Депутати просять відкрити справу щодо Кузьміна через заяву про «держпереворот» на Майдані

Як повідомлялося, 15 грудня 2020 року Чорновол отримала обвинувальний акт у справі про умисне вбивство в результаті підпалу партійного офісу Партії регіонів у 2014 році.

Чорновол у квітні 2020 року оголосили підозру в умисному вбивстві в результаті підпалу офісу Партії регіонів. За версією слідства, 18 лютого 2014 року Чорновол влаштувала підпал будинку на вулиці Липській, у якому був офіс партії. У результаті пожежі загинув 57-річний комп'ютерник, який перебував у будівлі.

16 квітня Печерський суд обрав Чорновол запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета, проте 24 квітня Київський апеляційний суд змінив його на нічний домашній арешт.

Тетяна Чорновол - народний депутат України VIII скликання, український журналіст і громадський діяч, екскореспондент інформаційно-аналітичних видань «Лівий берег», «Українська правда», «Обозреватель». До парламенту попереднього скликання була обрана за списком політичної партії "Народний фронт" (під номером 2).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-