Варфоломій закликає вірян боротися з самолюбством і підтримувати ближніх

Варфоломій закликає вірян боротися з самолюбством і підтримувати ближніх

Укрінформ
Вселенський патріарх Варфоломій закликав вірян у дні Великого посту не просто утримуватися від певних видів їжі, а й боротися проти самолюбства, підтримувати ближніх. 

Про це йдеться у його зверненні до вірян з нагоди початку Великого посту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Їжа для душі як матір всіх доброт і всіх чеснот. Піст — це не просто утримання від певної їжі, а боротьба проти самолюбства, підтримка ближнього, спільного життя та солідарності... Аскеза, піст, молитва і смирення передають світло Воскресіння, від якого вони отримують сенс і спрямованість", - йдеться у зверненні.

Вселенський патріарх наголосив, що піст — це не лише утримання від певної їжі. "Коли ми постуємо лише для себе і заради посту, то піст не висловлює дух православної традиції. Духовність — це животворна присутність Святого Духа, який завжди є духом спілкування", - йдеться у зверненні.

Читайте також: У християн східного обряду починається Великий піст

Як відомо, в історичному стамбульському районі Фатіх, в храмі Святого Миколая 1 березня відбулася божественна літургія за участю священників Православної церкви України та Вселенського патріархату, під час якої вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні та помолилися за захисників України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-