Українському медіаринку потрібна саморегуляція - медіаконсультант

Українському медіаринку потрібна саморегуляція - медіаконсультант

Фото
Укрінформ
Медіаринку в Україні потрібна саморегуляція.

Про це під час дискусії "Хто і як має контролювати журналістів?" у Києві заявила медіаконсультант Ніна Кур'ята.

"Якщо ми говоримо про те, щоб дійсно сісти за круглий стіл між владою, громадськістю, журналістами і журналістськими організаціями, якщо влада говорить, що вона дійсно хоче синергії - влада повинна ініціювати цю синергію і забезпечити її умови. Поки що ми не бачимо цього, на жаль", - зазначила вона.

Медіаконсультант наголосила, що українському медіаринку потрібна саморегуляція. Разом з тим, Кур'ята окремо зауважила, що запрошений міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський на дискусію не прийшов.

Публічна дискусія на тему: "Хто і як має контролювати журналістів?" / Фото: Данііл Шамкін, Укрінформ

"Які б зараз не були написані законопроєкти, вже те, що до влади не запросили всіх зацікавлених, а сьогодні до всіх зацікавлених не прийшла влада - це дуже промовиста річ, щоб сказати: "Ні, у нас в цьому процесі не все правильно відбувається", - додала Кур'ята.

У свою чергу, голова ГО "Громадське телебачення", журналістка Наталка Гуменюк відмітила, що в Україні працюють інструменти впливу на недоброякісну роботу ЗМІ, зокрема, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення. Водночас журналістка зауважила, що підхід до регуляторних механізмів потребує змін.

"Я категорично скажу: попри всі розмови, п'ять років пропаганди і дезінформації, влада має бути дуже обережною у регулюванні медіа, зокрема, у поставторитарних країнах. Тому що інакше це все одно використання старих прийомів. І будь-яке рішення влади щодо того, хто визначає, що говорити, чи ні - це політичне рішення", - відмітила Гуменюк.

Читайте також: Стартував масштабний медіафорум Kyiv Media Week

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів до кінця 2019 року розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо врегулювання діяльності медіа в Україні, де передбачити, зокрема, "положення щодо вимог та стандартів новин".

У свою чергу, міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський запевнив, що уряд не збирається регулювати стандарти новин, а слова в указі Президента про "вимоги і стандарти новин" є термінологічним непорозумінням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-