МОН хоче об’єднати переміщені з окупованих територій виші

МОН хоче об’єднати переміщені з окупованих територій виші

Укрінформ
Міністерство освіти та науки проведе аудит мережі закладів вищої освіти, переміщених з тимчасово окупованих територій України.

Про це на брифінгу заявила міністр освіти та науки Ганна Новосад, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Для нас на часі аудит мережі переміщених закладів вищої освіти. Пройшло 5 років з моменту, як почалося переміщення цих закладів. І ми можемо констатувати, що не у всіх цих закладах є дійсно хороша якість освіти. Можливо, прийшов час подумати, які з них ми можемо далі об’єднати, задля того, щоб якість освіти, яка там надається, зросла. Додатково до зміни фінансування (закладів вищої освіти - ред.) ми маємо переглянути мережу переміщених закладів вищої освіти”, - сказала Новосад.

Вона додала, що в процесі зміни фінансування ЗВО, яка передбачає розподіл бюджетних коштів за формулою, для переміщених вишів обов’язково будуть враховуватися специфічні умови, в яких вони працюють.

Читайте також: У вишах України цьогоріч удвічі більше вступників з окупованих Криму й Донбасу, ніж у 2016

Як повідомлялося, в Україні через російську агресію на Донбасі були переміщені у різні міста 10 університетів з Донецької області та 7 університетів - з Луганської області. Також із Криму до Києва був переміщений Таврійський національний університет ім. Вернадського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-