Система eHealth: Мінцифри та МОЗ погодили 14 кроків

Система eHealth: Мінцифри та МОЗ погодили 14 кроків

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров і міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька погодили план пріоритетів та дій щодо розвитку системи eHealth.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Важливо поєднати зусилля органів влади та приватного бізнесу, а також міжнародних партнерів, щоб приймати ефективні рішення, які сприятимуть розвитку електронної медицини. У нас є чіткий план дій, який має бути виконаним у конкретні строки. А також – призначено відповідальних за кожен пункт, тож ніяких зволікань і відмовок", – наголосив Федоров.

У свою чергу Скалецька заявила, що МОЗ і Мінцифри мають спільне бачення щодо співпраці задля продовження реформи охорони здоров’я, важливою складовою якої є система еНealth.

Читайте також: International IT Forum: Федоров презентував бренд Цифрової держави

Як зазначається, план дій передбачає 14 кроків, зокрема – затвердження концепції електронної системи охорони здоров’я, проведення аудиту наявних інформаційних систем та реєстрів у сфері охорони здоров’я та визначення плану запровадження стандартів зберігання і передачі медичної інформації.

У його розробці взяли участь представники Національної служби здоров’я України, Асоціації eHealth, профільних громадських організацій, розробників інформаційних систем та проєктів міжнародної технічної допомоги.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-