Павло Гриб про своє звільнення: Прощавай, немита Московія

Павло Гриб про своє звільнення: Прощавай, немита Московія

Укрінформ
Звільнений за обміном з Росією українець Павло Гриб прокоментував своє повернення до України.

"Радісно мені", - сказав він журналістам в аеропорту "Бориспіль", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Павло розповів, що не хоче згадувати те, що з ним відбулося за ці більш ніж два роки.

“Мене не було більше двох років. Що можу сказати? Дуже добре, що повернувся, і прощавай, немита Московія. Поки не хочу загадувати, але хотілось би проїхатися, з усіма в'язнями поговорити, потім може додому”, - наголосив Гриб.

На запитання про здоров’я він зазначив, що почувається “нормально”.

“Що я, хворий якийсь? Мене всі питають. А мені 21 рік - я не дід якийсь!” - каже Гриб.

Хлопець також зауважив, що повернувся додому “з патріотичними почуттями”.

Читайте також: Офіс Президента оприлюднив список звільнених українців

Як повідомлялося, у суботу, 7 вересня, між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян та 24 моряків, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

21-річного українця Гриба у Росії засудили до 6 років ув'язнення за обвинуваченням у "сприянні терористичній діяльності".

Гриб зник 24 серпня 2017 року в Гомельській області Білорусі, куди поїхав на зустріч з дівчиною із Сочі, з якою познайомився в інтернеті. Пізніше в інтерв'ю дівчина зізналася, що дійсно запросила хлопця у Білорусь і заявила, що її змусили це зробити співробітники ФСБ Росії.

Пізніше Гриба виявили в СІЗО-5 у Краснодарі, його звинуватили у “сприянні тероризму” і засудили попри відсутність доказів провини.Гомельській області Білорусі, куди поїхав на зустріч з дівчиною із Сочі, з якою познайомився в інтернеті. Пізніше в інтерв'ю дівчина зізналася, що дійсно запросила хлопця у Білорусь і заявила, що її змусили це зробити співробітники ФСБ Росії.

Пізніше Гриба виявили в СІЗО-5 у Краснодарі, його звинуватили у “сприянні тероризму” і засудили попри відсутність доказів провини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-