Заступник міністра

Заступник міністра "намалював" портрет вчителя початкової школи

Укрінформ
В українській сучасній початковій школі спостерігається проблема старішання вчительських кадрів, водночас туди майже не йде працювати молодь.
Про це заявив заступник міністра науки та освіти України Вадим Карандій під час виступу на Серпневій конференції педагогічних і науково-педагогічних працівників Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Портрет вчителя початкової школи в Україні — жінка від 40 до 65 років, має відповідну освіту, кваліфікацію та задоволена своєю роботою і планує продовжувати працювати вчителем початкової школи. У всьому цьому є одне запитання: а де вчителі віком 20-40 років? І це є проблемою. Бо в Україні спостерігається старішання вчительських кадрів, зокрема, початкових класів”, - зауважив Карандій.

За його словами, така ситуація пов’язана з мотивацією вчительської праці та соціально-економічними вимірами.

“Ми маємо дуже значну диспропорцію у зарплаті молодих вчителів та вчителів із значним трудовим стажем”, - наголосив Карандій.

Він також поінформував, що наступного року усіх українських вчителів початкових класів навчатимуть нових методик викладання.

“На кінець 2020 року усі вчителі початкової школи в Україні мають пройти курси підвищення кваліфікації. Вони отримають нові надбання у сенсі технологій та методик навчання у початковій школі”, - зазначив Карандій.

Читайте також: Третина українських школярів почуваються нещасливими у школі

Як повідомляв Укрінформ, третина українських школярів-чотирикласників почуваються нещасливими у школі, близько 7,5% зізналися, що мають проблеми з вчителями. Майже 14% українських учнів, які закінчили початкову школу, не досягли базового рівня у математиці та у читанні, тобто не вміють читати та рахувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-