Міносвіти пояснить у YouTube правила вступу до вишів

Міносвіти пояснить у YouTube правила вступу до вишів

Укрінформ
Міністерство освіти та науки запускає серію відеороз’яснень для вступників у заклади вищої освіти.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

«Цього року ми підготували кілька різних форматів роз’яснень для вступників. Так, ще в травні на сайті МОН були розміщені запитання-відповіді про вступ на бакалаврат та магістратуру. В них йдеться про подання заяв та документів, пільговий вступ, нюанси вступу та переведення на бюджет тощо. Великий блок питань присвячений вступу в магістратуру тих спеціальностей, де треба складати іспити за технологією ЗНО. Окрім цього, на сайті МОН вже є інфографіки щодо термінів вступу на різні рівні – їх можна видрукувати, щоб завжди орієнтуватися в датах. І от тепер ми пропонуємо вступникам ще й формат відеороз’яснень», – зазначив гендиректор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров.

Перші ролики були опубліковані 10 червня на сайті МОН у розділі «Вступна кампанія 2019» та на офіційному YouTube каналі Міністерства.

У перших двох відео розповідається про терміни вступної кампанії, кількість заяв, додаткові бали, коефіцієнти, творчі конкурси тощо.

Читайте також: Вступ на бакалавра почнеться з 10 липня — МОН

Роз’яснення будуть для вступників як на бакалавра, так і на магістра, молодшого спеціаліста та молодшого бакалавра.

Для зручності користувачів усі відео мають титри, де дублюються слова спікерів. Наразі розміщено два ролики, але надалі розділ оновлюватиметься щотижня.

Також 24 червня почне працювати гаряча телефонна лінія МОН щодо вступу у виші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-