Суд переніс розгляд клопотань щодо запобіжного заходу журналісту Муравицькому

Суд переніс розгляд клопотань щодо запобіжного заходу журналісту Муравицькому

Укрінформ
Суд переніс на понеділок, 10 червня, розгляд одразу трьох клопотань щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному в державній зраді журналісту Василю Муравицькому.

Відповідне рішення прийняла колегія суддів Корольовського районного суду міста Житомира, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Прокурор Вадим Левченко заявив клопотання про зміну Муравицькому запобіжного заходу із цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою.

Адвокат журналіста Світлана Новицька у своєму клопотанні просить суд скасувати домашній арешт і не застосовувати до свого підзахисного жодного запобіжного заходу. Вона апелює до того, що зараз Муравицький не має можливості лікуватися та працювати, а на його утриманні двоє малолітніх дітей та дружина у декретній відпустці.

Третє клопотання заявив сам підсудний. Він просить нічний домашній арешт замість цілодобового. Муравицький пояснює це тим, що має проблеми зі здоров’ям, а тому потребує лікування у медзакладі.

Відтак суд дав прокуророві час для ознайомлення із клопотаннями Муравицького і його захисниці та висловлення з приводу цього своєї позиції до 10 червня, коли відбудеться наступне засідання.

Читайте також: Справа про держзраду: суд продовжив домашній арешт журналісту Муравицькому

Обраний у квітні цілодобовий домашній арешт для Муравицького триватиме до 20 червня.

Як повідомлялося, Василя Муравицького, якого підозрюють у державній зраді, заарештували у серпні 2017 року. Журналіст із 2014 року активно публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ. За чинним законодавством Муравицькому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Підозрюваний перебував під вартою, а 27 червня 2018 року суд замінив йому запобіжний захід на домашній арешт.

Замість трьох адвокатів, які представляли інтереси Муравицького, у нього нині одна захисниця Світлана Новицька.

На попередніх засіданнях Новицька заявляла клопотання про відвід колегії суддів, незастосування до Муравицького жодного запобіжного заходу та пом’якшення для нього умов домашнього арешту. Усі вони були відхилені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-