Князєв пояснив, чому екс-голова поліції Київщини лишається працювати в органах

Князєв пояснив, чому екс-голова поліції Київщини лишається працювати в органах

Укрінформ
Рапорт керівника ГУ НП київської області Дмитра Ценова про зняття з посади задоволено, але для звільнення з органів МВС необхідно завершити службове розслідування.

Про це заявив глава Нацполіції Сергій Князєв на засіданні Комітету Верховної Ради з правового забезпечення правоохоронної діяльності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні його (Ценова - ред.) рапорт про зняття з посади мною задоволений, а щодо перебування взагалі в органах внутрішніх справ - для цього треба, як мінімум, закінчити службове розслідування, щоб це було законно і ефективно, прийняти рішення - винен чи ні, кримінально чи дисциплінарно", - зазначив глава Нацполіції.

Князєв нагадав, що одразу при журналістах Ценов звернувся до нього щодо "можливості направити його для несення подальшої служби на найтяжчу ділянку, як він сказав, - у зону проведення ООС".

Раніше присутня на засідання комітету народний депутат Олена Сотник попросила голову Нацполіції розтлумачити, чому після звільнення з посади Ценов лишається працювати в системі органів поліції.

"Якщо ви його відправляєте в зону конфлікту, він ще й отримає надбавку за те, що він там перебуває. І потім після всього цього він буде реабілітований", - наголосила депутат.

Читайте також: Князєв розповів хронологію дій поліції у перші години трагедії в Переяславі

Як повідомляв Укрінформ, 31 травня у Переяславі-Хмельницькому до лікарні доправили 5-річного Кирила Тлявова із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньо-мозковою гематомою, переломом скроневої кістки.

У хлопчика виявили вогнепальне поранення голови. Невдовзі затримали двох підозрюваних - працівників патрульної поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції Володимира Петровця та Івана Приходька.

У понеділок, 3 червня, Кирилко помер у лікарні.

Того ж дня начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Дмитро Ценов подав у відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-