Через

Через "замінування" Інституту раку зірвалося близько 30% операцій - головлікар

Укрінформ
У Києві через анонімний дзвінок про замінування Інституту раку зірвалося близько 30% операцій, також скасовані курси хіміо- і променевої терапії для пацієнтів з онкологічними захворюваннями.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив головний лікар Інституту раку, онкохірург відділення онкопроктологіі Андрій Безносенко.

"Ми вранці отримали анонімну інформацію про замінування "у зв'язку з обстрілом українськими нацистами Донецька". Наскільки я знаю, таку ж інформацію отримав Охматдит і ще пару медичних закладів Києва. Транспортабельних пацієнтів евакуювали. Нетранспортабельні і тяжкі залишилися з медперсоналом у лікарні", - розповів головлікар Інституту раку.

Він наголосив, що постраждали через анонімний дзвінок в першу чергу онкохворі пацієнти, які отримують життєво необхідне лікування.

"Це - телефонний тероризм, який не дає нормально працювати. Наші пацієнти зазнали колосальної шкоди. Той, хто повинен був отримати хіміотерапію або променеву терапію, пропустили свої курси. Також 90% наших пацієнтів приїжджають з регіонів і сьогодні не можуть потрапити до нас, чекають на вулиці. Завтра на лікарів буде вдвічі більше навантаження. Ті операції, які ми почали з ранку - ми закінчили. Але 25-30% запланованих на сьогодні оперативних втручань не відбулося. Уявляєте психологічний стан пацієнтів, які були підготовлені: були вколоті препаратами, не їли і т.д ", - сказав Безносенко.

Читайте також: У Вінниці евакуювали два виші через повідомлення про бомбу

За його словами, завтра лікарі Інституту раку без додаткової оплати працюватимуть до ночі, щоб всі операції були виконані. «У нас всі операції розписані на тижні, і якщо їх скасувати, то вони будут перенесені на кінець червня. Тому ми прийняли рішення працювати завтра, за власним бажанням і без оплати. Будемо оперувати в чотири черги - з 7 ранку до 23 вечора", - повідомив головлікар Інституту раку.

Він також розповів, що в Інституті раку з самого ранку працюють бригади МНС, екстреної швидкої допомоги і поліція. "Прореагували дуже оперативно. Під їх керівництвом ми розробили план евакуації і спокійно, без паніки вивели пацієнтів і медперсонал. Зараз в Інституті працюють піротехніки, думаю, все закінчиться через 3-4 години. І пацієнти повернуться до лікувального закладу", - сказав Безносенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-