Максакова каже, що вбивство Вороненкова замовив друг сім'ї

Максакова каже, що вбивство Вороненкова замовив друг сім'ї

Укрінформ
Марія Максакова, вдова колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, вважає, що до вбивства її чоловіка причетний екс-співробітник Слідчого комітету РФ (СК) Денис Панаїтов.

Вона звернулася до голови СК Росії Олександра Бастрикіна з проханням цей факт взяти до уваги, передає телеканал новин "24".

Як зазначила Максакова в ефірі одного з російських телеканалів, Панаітов, який є колишнім начальником відділу СК Одінцовського району Московської області, мав дружні взаємини з Вороненковим. Вони, зокрема, домовилися обмінятися елітною нерухомістю: Панаітов віддавав свою квартиру в центрі Києва, а депутат – квартиру в елітному комплексі "Москві-Сіті". Угода відбулася 22 березня 2017 року, за добу до вбивства Вороненкова.

Читайте також: Московський суд закрив справу екс-депутата Держдуми Вороненкова

За словами Максакової, Панаітов не виконав свою частину домовленостей. Крім того, під час цих подій зникла донька Вороненкова від першого шлюбу – Катерина, яка виступала посередником в угоді. Вдова Вороненкова переконує, що Панаітов залякував дівчину.

Читайте також: У Москві викрали головного фігуранта справи про вбивство Вороненкова - ЗМІ

У ефірі програми також показали зняті прихованою камерою кадри зустрічі між Максаковою та Панаітовим. На запису останній говорить, що у нього були домовленості з "людиною".

"Помер він, не помер, убили, не вбили – без різниці", – підкреслює він.

Відповідаючи, Максакова уточнює, що Панаітов обіцяв переписати або продати квартири в Москві та Києві, але "ні те, ні інше не відбулося".

"Хочу звернутися до Олександра Бастрикіна, прошу вважати все сказане мною в цій передачі офіційною заявою. Я прошу ознайомитися з матеріалами, які потрапили до мережі, в яких Панаітов сам зізнається у скоєному злочині. Я прошу застосувати до нього всі норми законодавства РФ і прошу Слідчий комітет і особисто вас, Олександре Івановичу, взяти цю справу під свій особистий контроль", – наголосила Максакова.

Як повідомлялося, Вороненкова було застрелено в Києві у березні 2017 року.

Прокуратура, зокрема, оголосила підозру в організації вбивства Вороненкова російському кримінальному авторитету Володимиру Тюріну, який раніше був цивільним чоловіком дружини Вороненкова Марії Максакової, а також громадянам України Юрію Василенку і Ярославу Левенцю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-