Кабмін переглянув нарахування пенсій силовикам і військовим на Донбасі

Кабмін переглянув нарахування пенсій силовикам і військовим на Донбасі

Укрінформ
Кабінет міністрів привів у відповідність до норм чинного законодавства порядок обчислення вислуги років, призначення та виплати пенсій і грошової допомоги військовослужбовцям силових структур.

Відповідна постанова “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 липня 1992 р. № 393”, ухвалена на засіданні уряду в середу, повідомляє Мінсоцполітики.

Згідно з ухваленою постановою порядок обчислення вислуги років, призначення та виплати пенсій і грошової допомоги особам офіцерського складу, прапорщикам і мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби і військової служби за контрактом, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, поліцейським, а також членам їхніх сімей приведено у відповідність до закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”.

Читайте також: Середня зарплата в березні становила понад 8,8 тисячі

Зокрема, ухваленим нормативно-правовим актом забезпечується право на зарахування до вислуги років у пільговому обчисленні (один місяць за три місяці) часу проходження служби, протягом якого особа брала участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, перебуваючи в районах та у період здійснення зазначених заходів.

Крім того, порядок обчислення вислуги років доповнено новою силовою структурою – Службою судової охорони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-