Україна пам'ятає і вшановує жертв політичних репресій - Президент

Україна пам'ятає і вшановує жертв політичних репресій - Президент

Укрінформ
Україна пам'ятає і вшановує невинних жертв політичних репресій, прах яких покоїться в кожній області української землі.
Про це написав Президент України Петро Порошенко у Facebook у День пам'яті жертв політичних репресій.

"Сьогодні Україна вшановує пам'ять жертв політичних репресій. У кожній області, у кожному районі українська земля покоїть прах невинних жертв. Вона зберігає страшну правду та намагається залікувати пекучий біль свого народу. Україна пам’ятає…", - зазначив глава держави.

День пам’яті жертв політичних репресій відзначається згідно з Указом Президента від 21 травня 2007 року, щорічно у третю неділю травня, з метою належного вшанування пам’яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології.

Читайте також: Сьогодні в Україні - День пам’яті жертв політичних репресій

Кількість жертв політичних репресій в Україні неможливо підрахувати – це неймовірні цифри. Деякі фахівці вважають, що за період від початку 1920-х і до кінця 1980-х років, тобто за час правління більшовицько-комуністичного режиму, в Україні було заарештовано майже півтора мільйона осіб (із них понад 50% - українці). Величезну кількість із них було розстріляно, всі інші пройшли тюрми, заслання, вислання, каторгу, табори, примусово побували в психіатричних закладах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-