У Києві нагородили видатних українок, що досягли успіхів у різних сферах життя

У Києві нагородили видатних українок, що досягли успіхів у різних сферах життя

Фото
Укрінформ
У рамках Міжнародної конференції “Жінка-берегиня від гармонії у сім’ї до гармонії у світі” відбулася церемонія нагородження "Жінка року".

Щорічну нагороду "Жінка року" заснувала Федерація жінок за мир у всьому світі до Дня матері, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Міжнародна конференція "Жінка-берегиня: від гармонії у сім`ї до гармонії у світі" / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

“Я хотіла сказати про те, про що дуже часто говорять, про гармонію, гармонію, яка має бути в жінці для того, щоб любити. Для того, щоб працювати і народжувати дітей, але значно більше ніж гармонію я люблю синергію. Синергія говорить про те, що мало бути тільки мамою, мало бути тільки коханою дружиною. Це ніяк не має заважати реалізовувати свої Богом дані здібності, тому що значно краще для своїх дітей бути не тим, хто тільки варить, пере та готує їсти, значно краще та важливіше бути прикладом того, як потрібно змінювати реальність навколо себе”, - сказала під час нагородження голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я народний депутат України Ольга Богомолець.

Читайте також: Понад 600 українок отримали звання "Мати-героїня"

Вона зазначила, що щасливе, заможне, мирне майбутнє України в руках саме жінок. За її словами, вже прийшов інший час, все змінилося, і роль жінки у цьому світі в тому числі, тому жінкам потрібно обов’язково діяти.

Голова правління Федерації жінок за мир у всьому світі в Україні Тетяна Коцеба зазначила, що одним із ключових напрямків діяльності Федерації є підвищення ролі жінки і матері у сприянні миру та стабільності.

"Вже дванадцятий раз громадська організація, яку я очолюю, збирає прогресивних представниць українського та світового жіноцтва, громадських та державних діячів, освітян та науковців на цій міжнародній конференції, присвяченій Дню матері. Бути матір'ю - це найвище покликання жінки, і сьогодні я хочу щиро привітати усіх матусь, та від усього серця подякувати їм за безмежну любов, ласку та нескінченну турботу", - сказала вона.

Нагороду "Жінка року" отримали видатні українки, які досягли успіху у різних сферах життя – державній, громадській діяльності, науці, спорті, мистецтві та інших сферах. Цьогоріч нагородили девять жінок, життя яких було незвичайним, сповненим викликів та перемог.

Зокрема, нагороду в номінації "Жінка - науковець" отримала талановитий інженер Тетяна Кудінова, яка близько 10 років пропрацювала в галузі космічних технологій та 30 років в галузі кібернетики. Жінкою-педагогом стала член Національної хореографічної спілки України, керівник народного художнього колективу "Ансамбль танцю "Вітамінчики"" - Олена Мельник. Нагороду в номінації "Жінка - громадський діяч" отримала Лариса Шутова, яка є головою громадської організації "Новоград-Волинська міська організація жінок". Ця організація багато уваги приділяє дітям з інвалідністю та дітям, які перебувають у складних життєвих обставинах.

У конференції взяли участь представники громадських організацій , державних установ, видатні митці, освітяни, науковці та гості з Європи, Японії, Південної Кореї.

Федерація жінок за мир у всьому світі активно взаємодіє з міжнародною спільнотою. Вона має генеральний статус при соціальній та економічній раді ООН, бере участь у комісіях, де розглядаються питання щодо ролі жінок у різних сферах діяльності. Українські делегати ФЖМС регулярно беруть участь у Комісіях ООН зі статусу жінок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-