ГПУ намагається реанімувати справу Злочевського - генпрокурор

ГПУ намагається реанімувати справу Злочевського - генпрокурор

Укрінформ
Генпрокуратура наразі пробує реанімувати кримінальну справу відносно екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського за фактом відмивання доходів, здобутих злочинним шляхом, яку раніше було програно у лондонському суді.
Відповідну цитату з інтерв'ю генпрокурора Юрія Луценка «New York Times» розмістила на своїй сторінці у Facebook його прес-секретар Лариса Сарган.

Зокрема, як зазначив генпрокурор, У ГПУ було три провадження відносно Злочевського. Перше стосувалося ухилення від податків, друге - відмивання брудних коштів, а третє - розкрадання державних ресурсів.

"Провадження за ст. 209 КК України зводилося до того, що пан Злочевський мав рахунки в Британії, які, на думку слідства, не підтверджувалися його доходами. Ця справа ще до мого приходу була програна в Лондонському суді, де Злочевський показав, що на його рахунок ще до початку слідства надійшли кошти за продаж однієї з нафтобаз. На жаль, Генеральна прокуратура тих часів не змогла навести контраргументи, і Лондонський суд закрив справу, до того ж наші лондонські колеги сплатили штрафні санкції суду", - нагадав Луценко.

"Зараз ми пробуємо реанімувати справу, програну в Лондонському суді. Як ви знаєте, прокурор Кулик нещодавно висунув підозру пану Злочевському у відмиванні коштів. Ми пробуємо по-новому притягнути його до відповідальності за це", - додав генпрокурор.

Читайте також: Ситник розповів, як просувається справа екс-міністра Злочевського

Він також нагадав, що справа відносно Злочевського стосовно несплати податків була завершена у ГПУ, і Злочевський восени 2016 року у рамках цього провадження сплатив до Держбюджету 180 млн грн. податків і штрафних санкцій. "Згідно українського законодавства, при добровільній сплаті податків кримінальна відповідальність не наступає, а отже провадження було закрите", - зауважив генпрокурор.

При цьому він зазначив, що справа стосовно розкрадання державних ресурсів була передана до НАБУ, де, згідно заяв керівника САП Назара Холодницького, її закрили через те, що, нібито, детективи НАБУ не зробили жодних слідчих дій.

Як повідомлялось, Злочевський виїхав з України в кінці 2014 року після того, як отримав статус підозрюваного у незаконному збагаченні в справі, що розслідувалася Генеральною прокуратурою. У січні 2015 року ГПУ оголосила його у розшук. Восени 2016 року з сайту МВС була знята інформаційно-статистична картка про розшук екс-міністра. Інформація про припинення розшуку була внесена на підставі надісланої з Генпрокуратури постанови про скасування державного розшуку Злочевського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-