Заборонені стрічки та прапори: скільки порушень поліція зафіксувала 9 травня

Заборонені стрічки та прапори: скільки порушень поліція зафіксувала 9 травня

Укрінформ
Поліція упродовж дня 9 травня зареєструвала 63 події, з них 22 повідомлення - про використання георгіївської стрічки.

Про це інформує прес-служба МВС у Facebook.

"Протягом Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на території України поліція зареєструвала 63 події. З приводу використання «георгіївської стрічки» зареєстровано 22 повідомлення (у Миколаївській області – 7, Одеській – 5, Дніпропетровській – 3, Харківській – 2, Кіровоградській, Донецькій, Луганській, Запорізькій та місті Києві – по 1)", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що з приводу використання іншої забороненої символіки (червоні прапори, символіка серпа та молота) зареєстровано 23 події (у Дніпропетровській області – 7, місті Києві – 5, Луганській – 3, Одеській та Харківській – по 2, Полтавській, Житомирській, Кіровоградській та Миколаївській – по 1).

Читайте також: "Безсмертний полк" по-українськи - дуже специфічне явище

Окрім того, до поліції також надійшло 18 інших повідомлень під час відзначення Дня перемоги.

"Складено 27 адміністративних протоколів (13 – у Одеській області, 4 – у Миколаївській області, по 2 – у Львівській, Дніпропетровській та місті Києві, по 1 – у Луганській, Кіровоградській, Запорізькій та Донецькій областях)", - йдеться у повідомленні.

Так, за 7 повідомленнями відомості внесено до ЄРДР, а саме: 3 – за ст. 436-1 КК України (2 – Дніпропетровська область та 1 – Одеська); 2 – за ст. 296 КК України (Дніпропетровська область); по 1 – за ст. 263 та 297 КК України (Дніпропетровська та Одеська області).

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-