В Україні найнижчий рівень антисемітизму у Східній та Центральній Європі - Луценко

В Україні найнижчий рівень антисемітизму у Східній та Центральній Європі - Луценко

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко та віце-прем'єр-міністр Павло Розенко виступили на Kyiv Jewish Forum.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Лише п'ять відсотків українців не хочуть бачити представників інших національностей на ключових посадах своєї держави. Для порівняння: у Вірменії - 32%, у Литві - 23%, Румунії - 22%, Польщі - 18%", - сказав він.

Генпрокурор поінформував, що кількість кримінальних справ за вчинення злочинів проти представників нацменшин і за злочини, які вчинили представники національних меншин, однакова. "Це означає, що у нас є баланс", - вважає Луценко.

"Якщо трапляються ідіоти, які нападають на представників інших національностей, закон має спрацювати. Щасливий тим, що в абсолютній більшості справ винні встановлені. Справи знаходяться у судах і це свідчить, що Україна не тільки толерантно ставиться до меншин, але і захищає їхні права", - зазначив генпрокурор.

Наостанок генпрокурор запросив представників єврейської спільноти інвестувати в Україну.

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко в свою чергу наголосив, за останні два роки не зафіксовано жодного випадку насильства на ґрунті антисемітизму.

“В Україні протягом 2018 року, і ми можемо тим пишатися, не було зафіксовано жодного випадку антисемітського насильства, як і, до речі, в попередній 2017 рік. На жаль, ми сьогодні маємо певні прояви, і вони також зменшуються, щодо вандалізму антисемітського спрямування, але вони належним чином розслідуються і розглядаються у відповідному судовому порядку”, - зазначив Розенко.

Павло Розенко
Павло Розенко

Він наголосив, що Україна рішуче засуджує будь-які прояви антисемітизму, ксенофобії і нетолерантності.

Читайте також: Росія проплачує штучні конфлікти на національному ґрунті в Україні — СБУ

Віце-прем’єр також підкреслив, що єврейська громада України, її культура та спадщина є надзвичайно цінними для України. “Хочу відзначити, що для нас є принциповим моментом вшанування і увічнення трагедії Бабиного Яру, який на сьогодні є відомим у всьому світі. І пам’ять про трагедію Бабиного Яру, як одного зі злочинів Голокосту, є сьогодні невід’ємною складовою національної пам’яті українського народу”, - підкреслив віце-прем’єр.

Він наголосив, що уряд на сьогодні робить усе можливе для виховання толерантності, неприпустимості ксенофобії, антисемітизму та вандалізму в Україні.

“Також ми можемо пишатися і на сьогоднішній день сміливо говорити про практичне і інституційне наповнення практичних напрямків співпраці між Україною і державою Ізраїль”, - резюмував Розенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-