Гройсман анонсував програму

Гройсман анонсував програму "Безкоштовна діагностика"

Укрінформ
Реформування сфери охорони здоров’я триватиме, і вже з січня 2020 року в Україні запрацюють нові механізми фінансування медичної допомоги на всіх рівнях.

Про це Прем’єр-міністр Володимир Гройсман написав у Facebook.

“З 1 січня 2020 року нові механізми фінансування запрацюють на всіх рівнях медичної допомоги — від первинної ланки до стаціонару”, - зазначив він.

За словами Гройсмана, протягом 2019 року влада буде реалізовувати пілотний проект реформи екстреної медицини у 5 областях України та місті Київ, оновлювати матеріально-технічну базу "швидкої", проводити навчання медпрацівників.

Крім того, буде впроваджуватися центральна електронна система, щоб робота диспетчерських служб була більш ефективною. Далі ці зміни будуть розповсюджуватися на всю Україну.

Читайте також: У 2020 році зміни у медицині почнуться на рівні стаціонарів - Супрун

“Цього року запрацює програма "Безкоштовна діагностика". За направленням свого лікаря можна буде безоплатно отримати діагностичні та лікувальні послуги. Серед них: різноманітні аналізи, мамографія, 5 видів рентгену, ехокардіографія, ЕКГ, 6 видів УЗД”, - нагадав Гройсман.

Прем’єр-міністр також зазначив, що у 2019 році триватиме підготовка до трансформації спеціалізованої допомоги: поліклінік та стаціонарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-