В Україні невакцинованими лишаються понад 400 тисяч дітей

В Україні невакцинованими лишаються понад 400 тисяч дітей

Укрінформ
За даними українських епідеміологів, в Україні й досі не отримали обов'язкового щеплення понад 400 тисяч дітей, усі вони є джерелом поширення небезпечних інфекцій.

Про це на брифінгу щодо ситуації з вакцинацією в Україні та ролі імунопрофілактики у здоров’ї суспільства, заявив генеральний директор Центру громадського здоров'я Володимир Курпіта, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, "ситуація є тривожною, оскільки, за інформацією ЦГЗ, в Україні залишаються нещепленими понад 400 тисяч дітей. Ці діти є потенційним джерелом поширення інфекції", - наголосив Курпіта. Водночас він зауважив, що на даний момент спостерігається “поліпшення ситуації щодо охоплення вакцинацією по 10 основних інфекційних захворюваннях, проти яких передбачено щеплення відповідно до календаря”.

Курпіта підкреслив, що завдяки вакцинації також поліпшується ситуація із захворюваністю на кір.

"Найкраща ситуація зараз по охопленню щепленнями проти кору, паротиту та краснухи. У 2017 році 91 % дітей, які мали бути щепленнями, були імунізовані. Проти туберкульозу 84 % немовлят, які народилися у 2018 році, отримали щеплення. Майже 70 % дітей отримали щепленням проти поліомієліту, від кашлюка, дифтерії та правця - 67 %. Однак цього недостатньо, щоб захистити населення, нам треба досягти показника у 95 %", - сказав Курпіта.

Читайте також: На Рівненщині невакцинованим дітям заборонили відвідувати садочки і школи

Гендиректор ЦГЗ нагадав, що з 2017 року в Україні на кір захворіли понад 100 тисяч людей, з них - 37 померли. Україна є лідером щодо показників захворюваності на кір у Європейському регіоні та одним з лідерів на глобальному рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-