До Православної церкви України перейшли вже понад півтисячі парафій УПЦ МП

До Православної церкви України перейшли вже понад півтисячі парафій УПЦ МП

Укрінформ
Понад півтисячі громад з Російської православної церкви (УПЦ МП) прийняли рішення про приєднання до Православної церкви України.

Про це повідомляє ПЦУ на сторінці в Facebook.

"Після Об’єднавчого собору, який поєднав три гілки українського православ’я у єдину Помісну Православну Церкву, вже понад півтисячі громад з Російської православної церкви (УПЦ МП) прийняли рішення про приєднання до Православної Церкви України, яка має Томос про визнання своєї автокефалії", - йдеться у повідомленні.

За словами митрополита Київського і всієї України Епіфанія, єдина помісна православна церква з радістю сприймає такі новини і не ставить жодних часових обмежень для переходів громад.

«Ми хочемо, щоб цей процес був мирним і спокійним. Щоб кожна громада добровільно визначалася, абсолютною більшістю голосів ухвалювала рішення щодо зміни свого релігійного центру і проходила відповідні законодавчі процедури для зміни своєю юрисдикції. Наша церква і наші серця відкриті для всіх!», - зазначив митрополит Епіфаній.ї

Читайте також: У Православній церкві України вже близько 7 тисяч парафій

Як повідомляв Укрінформ, Вселенський патріарх Варфоломій 5 січня підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. 6 січня у Патріаршому храмі Святого Георгія на Фанарі відбулося вручення Томоса та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-