У судах перебуває близько 13 справ про припинення участі у конкурсі до ВАС

У судах перебуває близько 13 справ про припинення участі у конкурсі до ВАС

Укрінформ
У судах перебуває близько 13 справ щодо оскарження рішень про припинення участі в конкурсі до ВАС на підставі обґрунтованого сумніву щодо доброчесності та практичних навичок кандидата.

Про це сказав голова Громадської ради міжнародних експертів Сер Ентоні Хупер на тренінгу для суддів Вищого антикорупційного суду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На сьогодні в суді оскаржують декілька рішень про припинення участі в конкурсі на підставі обґрунтованого сумніву стосовно доброчесності та практичних навичок кандидата. Це приблизно 13 справ. Суд має розглянути їх у звичайному порядку. Але один суддя намагається поставити під сумнів весь процес, завдяки якому ви сьогодні зібралися у цій залі. Зокрема, в одному з позовів йдеться про те, що вся робота, виконана ГРМЕ, була протиправною. Ми всі стурбовані цим і вживаємо заходів для вирішення цього питання”, - зазначив Хупер.

Він також подякував членам Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за співпрацю і підтримку під час процесу добору кандидатів.

Читайте також: "Оборонні" справи: Раду громадського контролю просять взятися за порушення детективів НАБУ

“Впевнений, що так буде і надалі у вирішенні цього складного питання – оскарження виконаної нами роботи”, - додав Хупер.

Як повідомляв Укрінформ, 6 березня Вища кваліфікаційна комісія суддів України завершила конкурс на 27 посад до Вищого антикорупційного суду та 12 посад суддів Апеляційної палати цього суду, розпочатого 2 серпня 2018 року.

ВРП внесла подання Президентові про призначення на посади суддів Вищого антикорупційного суду 38 суддів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-