Служба безпеки спростувала фейк спецслужб РФ про українських

Служба безпеки спростувала фейк спецслужб РФ про українських "вагнерівців"

Укрінформ
СБУ спростувала інформацію спецслужб РФ щодо начебто участі української приватної компанії "Вега" в бойових діях в Сирії та надала докази підготовки цього фейку російськими спецслужбами ще у січні ц.р.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"...Оприлюднена у ЗМІ з подачі спецслужб РФ фейкова інформація щодо функціонування у Сирії української приватної компанії "Вега" не відповідає дійсності. Зазначені у журналістському матеріалі громадяни Смолін А.А. і Джинікашвілі Д.В. залишили Україну до 2014 року і тривалий час активно співпрацюють із російською військовою розвідкою", - йдеться в повідомленні.

У СБУ зазначають, що про підготовку фейкового "журналістського розслідування" стало відомо з оперативних джерел ще наприкінці січня цього року. У повідомленні прес-служби надається інформація про постановочні фото та відео, які російська сторона готувала в якості доказів, та про громадян України, які співпрацювали з російськими спецслужбами і виїхали з України до 2014 року.

Як зазначив Голова Служби безпеки України Василь Грицак: "Члени терористичного синдикату російських спецслужб під назвою ПВК "Вагнера" не мають громадянства. За останні роки СБУ витягло на світло сотні найманців цього позаштатного підрозділу ГУ ГШ ЗС РФ, серед яких є і вихідці з України, Білорусі, Молдови, Казахстану, Сербії та інших країн. Єдине, що їх об’єднує – готовність вбивати будь-кого у будь-якій точці світу за вказівкою і гроші Кремля. І жодні російські фейки вже не можуть приховати цю правду від світової спільноти".

Читайте також: СБУ фіксує потужну активізацію спецслужб РФ в інформпросторі України

У СБУ також нагадали, що функціонування будь-яких приватних військових компаній не передбачено законодавством України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-