Розенко назвав середній розмір субсидії

Розенко назвав середній розмір субсидії "живими грошима"

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко зазначив, що в Україні середній розмір субсидій, які люди отримуватимуть у вигляді готівки, становитиме 1676 гривень.

Про це він зазначив під час селекторної наради з питань монетизації субсидій та індексації пенсій у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За нашими розрахунками, приблизно 3,5 млн господарств на сьогодні повинні отримувати субсидії у вигляді готівкових коштів. Середній розмір субсидії, за нашими останніми розрахунками, які отримують люди на руки, становитиме 1676 грн. Нагадаю, що аналогічні суми люди отримають також у квітні та травні 2019 року”, - зазначив Розенко.

Він також наголосив, що на сьогодні на виплату субсидії у вигляді готівки в Ощадбанк перераховано 1,7 млрд грн, із яких уже виплачено 900 млн грн “живих” коштів.

Водночас, за його словами, через систему ПФУ вже виплачено 3 млрд грн.

Розенко наголосив, що уряд не вводив жодних рішень про обмеження доступу до системи субсидій.

Читайте також: Монетизація субсидій: українцям вже виплатили 350 мільйонів

“В системі нарахування субсидій нічого не змінилося. Ніяких додаткових критеріїв, ніяких додаткових обмежень, які якимось чином вплинули б на механізм доступу до субсидій”, - зауважив віце-прем’єр-міністр України.

Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що наразі опрацьовано 43% заяв на призначення субсидій, поданих після 1 січня 2019 року.

“Станом на 15 березня 2019 року в середньому по Україні опрацьовано 43% заяв на призначення субсиді , що подані після 1 січня 2019 року. Це майже половина. З одного боку це пояснюється тим, що не призначено субсидію на придбання твердого палива та скрапленого газу через відсутність у Державної фіскальної служби інформації про доходи громадян за попередній календарний рік. Це є об’єктивна причина, ми її розуміємо. Проте з іншого боку частка відпрацьованих справ дуже відрізняється в різних регіонах”, - сказав Рева.

За його словами, найкраще налагоджена робота в Полтавській області, де опрацьовано 90% заяв, в Івано-Франківській, де опрацьовано 69%, Київській — 63%, Львівській — 62%.

Водночас Рева зауважив, що в Одеській області опрацьовано лише 27% поданих заяв, а в Чернівецькій - 15%.

“Прошу всіх організувати належним чином роботу, в тому числі на місцях, щодо призначення та надання субсидій у грошовій формі відповідно до положення про порядок призначення житлових субсидій, скоординувати діяльність відповідних органів, установ та організацій, задіяних у цьому процесі”, - наголосив міністр соціальної політики.

Як повідомлялося, 4 березня 2019 року субсидіанти-пенсіонери почали отримувати субсидії готівкою одночасно з пенсіями, а з 12 березня Ощадний банк розпочав виплату субсидії готівкою громадянам, які не є пенсіонерами і яким субсидію було призначено до 31 грудня 2018 року.

Фото: hyser.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-