Дані щодо безпеки батька загиблої Гандзюк є таємними - СБУ

Дані щодо безпеки батька загиблої Гандзюк є таємними - СБУ

Укрінформ
Будь-які дані, що стосуються безпеки учасників процесу у справі Гандзюк, є таємними і не підлягають розголошенню.

Про це сказав керівник Головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук на засіданні ТСК Верховної Ради щодо розслідування вбивства Катерини Гандзюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Заяви батька та інших учасників процесу з цього приводу нами в межах кримінального провадження отримані. Прийняті відповідні процесуальні рішення... Відповідно до чинного законодавства, будь-які дані, які стосуються застосування закону про забезпечення безпеки учасників процесу, є таємними і розголошенню в даному випадку не підлягають”, - сказав Остафійчук, відповідаючи на запитання першого віце-спікера ВР Ірини Геращенко щодо можливого надання охорони батьку Катерини Гандзюк.

Перед тим Ірина Геращенко на засіданні ТСК нагадала, що під час однієї з попередніх зустрічей ТСК батько Катерини зазначив, що потребує захисту, “є погрози на його адресу чи якісь інші негативні моменти”.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці лютого 2019 року Верховна Рада затвердила звіт Тимчасової слідчої комісії для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів і продовжила роботу ТСК ще на три місяці.

Читайте також: Луценко сказав, що треба для завершення розслідування справи Гандзюк

31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку в Херсоні. Жінка перенесла кілька операцій і 4 листопада 2018 року померла.

11 лютого генеральний прокурор Юрій Луценко поінформував, що голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства херсонської активістки Гандзюк.

У ніч на 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у сумі 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу за нього вніс його адвокат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-