Президент привітав з ювілеєм національну капелу “Думка”

Президент привітав з ювілеєм національну капелу “Думка”

Укрінформ
Національна капела “Думка” є одним із найвідоміших колективів України, який за 100-ліття своєї діяльності сформував потужні традиції хорового мистецтва та підніс надбання української духовної спадщини на світовий рівень.

Про це зазначив Президент Петро Порошенко у вітанні з нагоди 100-річного ювілею капели, опублікованому на сайті Глави держави.

“Щиро вітаю зі славетним 100-річним ювілеєм Національну капелу «ДУМКА» — один із найвідоміших колективів України. Народжена на хвилі Української революції, капела і досі залишається відданою справі утвердження й розвитку національної культури. За час свого існування колектив сформував потужні традиції хорового мистецтва й підніс надбання української духовної спадщини на світовий рівень”, - підкреслив Президент.

Він також наголосив, що, досягнувши міжнародного визнання, капела незмінно підтверджує свій високий професіоналізм, унікальну виконавську майстерність та самобутність.

За словами Глави держави, виступи капели — це завжди свято високої музики, яка вражає своєю величністю і красою.

“Прийміть слова глибокої вдячності за ваш талант, ваше творче служіння, за силу українського мистецтва. Ви - наша гордість. Бажаю невичерпного натхнення, нових успіхів та втілення найсміливіших проектів. Многії і благії літа!” - привітав Порошенко.

Президент також відзначив державними нагородами 10 працівників Національної заслуженої академічної капели України “Думка”.

Читайте також: Ми працюємо і молимося, щоб українські моряки повернулися додому скоріше - Президент

Згідно з указом №60/2019 працівників капели “Думка” відзначено “за вагомий особистий внесок у розвиток українського музичного мистецтва, багаторічну плідну творчу діяльність та з нагоди 100-річчя від дня заснування”.

Глава держави, зокрема, нагородив артиста Валерія Рябоконя орденом “За заслуги” ІІІ ступеня, а також присвоїв працівникам капели звання “Народний артист України”, “Заслужений артист України” та “Заслужений працівник культури України”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-