Розенко запевняє, що індексація пенсій не

Розенко запевняє, що індексація пенсій не "накрутить" інфляцію

Укрінформ
Додаткові виплати пенсіонерам, які отримують мінімальну пенсію та мають достатній страховий стаж, не спровокують інфляцію.

Про це в ефірі телеканалу «Прямий» заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, повідомляє Урядовий портал.

«Це одноразові виплати для тих людей, які мають великий страховий стаж. Це компенсація за 2015-2016 роки. Розмір компенсації складатиме 2410 гривень, і ця виплата буде розділена на два транші. Перший транш – з 1 березня, і другий транш – з 1 квітня», – нагадав віце-прем’єр.

За його словами, додаткові виплати не провокуватимуть інфляційних процесів. «Таким чином ми збалансуємо і бюджет Пенсійного фонду і не дамо знецінитися гривні чи спровокувати зростання цін в Україні. Це, на мій погляд, абсолютно правильне рішення – здійснити виплати у два етапи, щоб не робити додаткового навантаження на економіку України», – додав Розенко.

Читайте також: Рева назвав середній розмір індексації пенсій з 1 березня

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 25 лютого анонсував, що пенсіонери з мінімальною і нижче мінімального розміру пенсіями у березні-квітні отримають по 2410 гривень компенсації індексації за 2015-2016 роки. Гроші на одноразові виплати надійшли за рахунок коштів від розмитнення автомобілів на іноземних номерах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-