Справа Мартиненка: суд продовжив розгляд контракту з компанією Skoda JS

Справа Мартиненка: суд продовжив розгляд контракту з компанією Skoda JS

Укрінформ
Шевченківський райсуд столиці у вівторок у справі екс-депутата Миколи Мартиненка продовжив досліджувати епізод заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" унаслідок укладання контракту з компанією Skoda JS.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олексій Скибенко.

"Сьогодні досліджували переписку між одним з директорів зі збуту компанії Skoda JS Петером Луптачиком з обвинуваченим Валерієм Васильковим", - розповів прокурор.

За словами Скибенка, матеріали справи свідчать, що Луптачик надсилав Василькову документи, зокрема протоколи зустрічей між Skoda JS і компанією Bradcrest. Зі змісту листування видно, що Васильков відповідав за всі протоколи, хоча формально до Bradcrest жодного відношення не мав, зазначив прокурор.

Наступне засідання у справі Мартиненка відбудеться 5 березня.

Читайте також: Суд не став розглядати заяву Холодницького стосовно справи Мартиненка

Як повідомлялося, Шевченківський райсуд Києва 22 жовтня розпочав розгляд справи щодо екс-депутата Мартиненка. Окрім нього, у справі проходять ще п’ятеро обвинувачених: Володимир Богданець, Олександр Сорокін, Сергій Перелома, Руслан Журило та Валерій Васильков, які є посадовцями "Нафтогазу України", "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії", "СхідГЗК" та "Ядерного палива".

За даними САП, Мартиненку та Василькову інкримінується заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" при укладенні та виконанні контрактів на постачання обладнання для вказаного підприємства від чеської компанії Skoda JS та укладенні й виконанні контракту між Skoda JS і компанією Bradcrest Investments SA на загальну суму 6 млн 400 тис. 777 дол.

Крім того, Мартиненко, Перелома, Журило, Сорокін та Богданець обвинувачуються у заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" у розмірі $17,28 млн шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, підконтрольну учасникам злочинної організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-