Російські ЗМІ «підсіли» на антиукраїнську пігулку кремлівських дезінформаторів – EUvsDisinfo

Російські ЗМІ «підсіли» на антиукраїнську пігулку кремлівських дезінформаторів – EUvsDisinfo

Укрінформ
За версією російських дезінформаторів, всюди у світі панує суцільна конспірологія

Російські ЗМІ й соціальні мережі вже остаточно «підсіли» на наркотичну пігулку антиукраїнської пропаганди, яку їм регулярно згодовують кремлівські дезінформатори.

Такого висновку у черговому огляді російських фейків робить європейське видання EUvsDisinfo.

«Отрута може призводити до звикання. Прокремлівські медіа очевидно потрапили на гачок наркотика антиукраїнської пропаганди. Україна продовжує домінувати в російській медійній екосистемі: аналіз російських соціальних медіа показує, що будь-яке повідомлення про Україну «підпалює» місцевий інтернет».

Наприклад, повідомлення сайту, який знаходиться під російським державним контролем, про те, що учасники Євромайдану були нібито отруєні окситоцином (так званим гормоном любові), зібрало вдвічі більшу кількість «лайків», аніж названа нібито кількість європейців, які, за твердженням російських пропагандистів, масово, сотнями іммігрують у Росію в пошуках порятунку для власної моралі.

Голодомор
Голодомор

За популярністю цій темі не поступається спроба пропагандистів поставити під питання існування Голодомору в Україні у 1932-33 роках, визнання якого, як і організація виборів в Україні, за твердженням кремлівських пропагандистів, – є лише інструментом для розпалювання серед українців антагонізму щодо Росії. Зрозуміло, що в уяві Кремля – вся Україна залишається під владою іноземців, «кишеньковий режим» в країні не має легітимності – й саме тому протистоїть всім спробам відновити мир на Донбасі.

«Свого часу Шекспір писав у «Гамлеті», як король Данії був вбитий власним братом з використанням отрути, яку той влив йому в вухо. Це вражаючий образ того, як працює дезінформація. Кремлівські медіа продовжують послідовно спрямовувати отруту дезінформації у вуха мільйонів громадян», – робить висновок європейське видання.

За версією російських дезінформаторів, всюди у світі панує конспірологія. Вашингтон нібито контролює Естонію, ЕС – вибудовує схеми проти Молдови, і це при тому, що обидві країни невдовзі чекають на вибори! Далі – більше. США нібито планують «венесуельський сценарій» для Угорщини. Мусульмани – примушують європейських жінок носити хіджаб. Захід нібито виношує агресивні плани проти Росії, як він це робив перед початком Другої світової війни… Такими-от твердженнями прокремлівські медіа намагаються переконати власну аудиторію в тому, що єдиним безпечним місцем на землі залишається Росія, – до якої нібито масово втікають європейці, щоб вільно дихати без репресій з боку «гомосексуальної» диктатури Європи.

«Так хто може витримати шкідливий сморід, спричинений моральним розкладанням Європи, де педофілія є європейською цінністю? Росія, принаймні, виступає за батьківську владу, і хвиля масової міграції – кілька сотень людей – з Європи в Крим – цілком зрозуміла. В той же час, злий Захід продовжує спроби зруйнувати Росію. Навіть Білорусь перетворюють на ворога! Російську молодь спокушають і спотворюють американські долари. Саме Росія намагалася зберегти Договір про обмеження ракет, демонструючи безпрецедентну відкритість. Це працює? Звичайно, ні. Бо все, що робить Росія, зустрічається з істеричним антагонізмом і агресією з боку Заходу. Справді, Захід – це просто терористичне явище», – іронізує EUvsDisinfo.

Скрипал
Сергій Скрипаль

На такому інформаційному тлі, створеному кремлівськими казкарями, легко повірити, що Сергій Скрипаль нібито помер за півроку до власного отруєння у Солсбері, а британці постійно збуджують цю тему, щоб відволікти увагу від власних проблем. За цією ж версією, хімічна атака в сирійському місті Дума під час наступу військ Асада була інспірована (а як же, про це передавали у ВВС!), і зараз ледь не російську армію треба просити захистити від гонінь мужніх правдолюбців з цієї британської телекомпанії…

Дмитро Шкурко. Брюссель

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-