"Миротворець" від імені ПВК "Вагнер" "найняв" 300 бойовиків

Відео
Укрінформ
Волонтери Центру "Миротворець" провели унікальну інформаційно-психологічну операцію для того, щоб укотре показати, що в Росії тероризм заохочується на державному рівні.

Про це повідомив в Facebook народний депутат Антон Геращенко.

"Волонтери "Миротворця" створили мережу сайтів, на яких, від імені ПВК "Вагнер", наймали бойовиків для несення служби в українському Донбасі і Криму, Сирії, Африці. На ці оголошення, за півтора року роботи проекту, відгукнулися понад 300 потенційних бойовиків, які вже мали досвід тортур і вбивств на території України та інших країн", написав він.

Росія укотре довела, що є державою-терористом, зауважив він.

За його словами, завдяки отриманим даним база "Миротворця" поповнилася "тисячами" нових імен російських найманців, бойовиків і терористів, які воювали в гарячих точках по всьому світу.

Він додав, що українським правоохоронцям передані "гігабайти інформації і сотні годин відео співбесід", на яких російські громадяни зізнаються у скоєнні злочинів. "Також ця операція стала черговим доказом порушення Росією міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму. Після вивчення слідчими частина отриманих доказів буде передана в Гаагу і поповнить доказову базу в позові України проти РФ про порушення даної конвенції", - написав Геращенко.

Він подякував спікеру центру "Миротворець" Євгену Вольнову та його колегам «пранкерам»-патріотам за колосальну роботу з виявлення і фіксації сотень бойовиків.

Геращенко анонсував показ фільму про те, як була задумана і реалізована інформаційна спецоперація "За двома зайцями", і оприлюднив трейлер до нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-