Інтерпол оголосив у розшук одеського бізнесмена Грановського

Інтерпол оголосив у розшук одеського бізнесмена Грановського

Укрінформ
Інтерпол на прохання ізраїльських правоохоронців оголосив у розшук колишнього власника Фінбанку, бізнесмена Олександра Грановського.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті організації.

Зазначається, що 46-річного Грановського правоохоронці Ізраїлю підозрюють у шахрайстві, підробці документів, відмиванні грошей, наданні недостовірної інформації в публічних корпоративних документах.

Як повідомлялося, у 2017 році Генеральна прокуратура України повідомила бізнесмену Олександру Грановському про підозру в ухиленні від сплати податків і фіктивному підприємництві. Йшлося про розслідування злочинів, скоєних посадовими особами дистриб'ютора тютюнової продукції ТОВ "Мегаполіс Україна".

Читайте також: Українські прикордонники затримали двох іноземців, яких шукав Інтерпол

У березні 2015 року Компетентний суд Єрусалима розглядав справу про стягнення з українського Грановського понад 15 млн доларів боргу перед українськими кредиторами.

Грановський був співвласником та головою наглядової ради Фінбанку, який у квітні 2017 року Національний банк України визнав неплатоспроможним.

Як повідомляли ЗМІ, восени 2018 року окружний суд Тель-Авіва затвердив клопотання держпрокуратури про початок процедури з видачі відомого українського мільйонера Олександра Грановського ізраїльському правосуддю. Бізнесмена звинувачують у фінансових махінаціях і розкраданні $60 млн, що належали акціонерній компанії Willi-food.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-