Генпрокурор: Маю обов'язок дати відповідь - хто дав наказ убивати майданівців

Генпрокурор: Маю обов'язок дати відповідь - хто дав наказ убивати майданівців

Відео
Укрінформ
Генпрокуратура завершила слідство щодо колишніх високопосадовців, які віддавали накази стріляти в учасників Майдану.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook генпрокурор Юрій Луценко.

"У день п'ятої річниці кривавих подій я можу твердо сказати: слідство встановило не тільки 66 осіб виконавців, які підозрюються у вбивствах. ГПУ цього року фактично завершила слідство про тих, хто віддав злочинні накази, що привели до вбивств і поранень на Майдані", - зазначив Луценко.

За його словами, кримінальна справа щодо колишніх посадовців буде направлена до суду після рішення Верховної Ради про продовження процедури заочного засудження.

"Я, мабуть, як ніхто відчуваю свій обов'язок дати суспільству відповідь - хто дав злочинний наказ вбивати мирних майданівців", - наголосив генпрокурор. 

Читайте також: П’ять років після Майдану: Горбатюк розповів про результати розслідувань

"Комісія експертів і залучених фахівців на підставі 988 томів матеріалів слідства прийняла висновок, що загибель та поранення учасників мирних зібрань на Майдані знаходиться в прямому причинному зв'язку з рішеннями і діями екс-президента Віктора Януковича, екс-голови СБУ Олександра Якименка та його підлеглих Тоцького, Ганжі, Потієвського, Щеголєва, а також екс-міністра внутрішніх справ Захарченка та його підлеглих Шуляка, Конопляника, Миколенка , колишнього міністра оборони Лебедєва і екс-начальника Генштабу Замани", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-