Фріз розповіла, як Мінветеранів співпрацюватиме з громадськими організаціями

Фріз розповіла, як Мінветеранів співпрацюватиме з громадськими організаціями

Укрінформ
Міністерство у справах ветеранів буде проводити всю свою діяльність з громадськими організаціями виключно на конкурсній основі.

Про це повідомила Міністр у справах ветеранів України Ірина Фріз під час ефіру «Свободи слова» на ICTV, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми зіткнулися з проблемою, що фінансування ветеранських громадських організацій робилося поза конкурсом. Спочатку ми намагалися якимось чином давати свої зауваження до 156 постанови, потім ми зрозуміли, що потрібно приводити у відповідність законодавство з чинним бюджетним кодексом, який з 1 січня 2019 року відповідні зміни фіксує", - сказала Фріз.

Читайте також: Фріз: Сертифікати на квартири отримали 33 родини учасників АТО

За її словами, було ініційовано і за підтримки народних депутатів внесено відповідний законопроект, «який приводить у відповідність бюджетні програми які зафіксовані за старим форматом, і відсікає через всеукраїнський формат інші громадські організації до чинного бюджетного кодексу».

Вона повідомила, що далі буде фінансування Міністерством у справах ветеранів, яке розпочнеться не раніше другого півріччя.

Читайте також: У Херсоні відремонтували госпіталь інвалідів та ветеранів війни

"Тому що на 30% ми будемо сформовані не раніше червня цього року. Ми будемо не лише декларувати, а й будемо проводити всю свою діяльність з громадськими організаціями виключно на конкурсній основі і на проектних форматах. Тому що це має абсолютно повну підтримку в міжнародних організаціях і в наших партнерів", - зазначила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-