Понад 3 тисячі українських військових загинули в Афганістані - Полторак

Понад 3 тисячі українських військових загинули в Афганістані - Полторак

Укрінформ
Понад 160 тисяч українських військових, з яких загинуло 3 тисячі, виконували службові обов’язки на території Афганістану.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр оборони Степан Полторак.

“Україна сьогодні вшановує учасників бойових дій, яким волею долі судилося виконувати службові обов’язки на терені інших держав. Сотні тисяч українців, які брали участь у таких небезпечних місіях, показували приклад відваги, мужності та сміливості. Ми пишаємося нашими співвітчизниками, для яких честь, гідність та обов’язок становлять сенс життя”, - наголосив Полторак.

Він нагадав, що 30 років тому завершилося складне і неоднозначне випробування Афганістаном. У війні на території іншої держави взяло участь понад 160 тисяч українських військовослужбовців, понад 3 тисячі з яких загинули.

Читайте також: Кремль приховує свої втрати на Донбасі та Сирії, як СРСР - в Афганістані — Порошенко

Полторак також відзначив, що на сьогодні чимало воїнів-афганців, учасників інших закордонних воєнних місій долучилися до лав добровольців та українського війська, аби зі зброєю в руках боронити рідну землю на Сході України. Значна частина цих ветеранів стали волонтерами і потужно допомагають нашій армії, зазначає Полторак.

Читайте також: Україна вшановує учасників бойових дій на іноземних територіях

Як відомо, Україна 15 лютого відзначає День ушанування учасників бойових дій на території інших держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-