Порошенко приєднався до створення рукописної Біблії

Порошенко приєднався до створення рукописної Біблії

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко зустрівся з главами та представниками церков-учасниць Українського біблійного товариства з нагоди проведення у 2018-му Року Божого слова в Україні та записав рядки у рукописну Біблію.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Вітаю і дякую ініціативі, до якої я сьогодні маю велику честь долучитися. Бо це також приверне увагу і, можливо, хтось, побачивши сьогоднішню подію, знайде свою дорогу до Бога, хтось перед тим, як лягати спати, відкриє Біблію», - сказав Порошенко.

Він наголосив, що Рік слова Божого ніколи не закінчується, і дуже важливо, щоб кожен українець обов'язково прочитав Біблію. «Дуже важливо, щоб кожен український політик обов'язково прочитав Біблію і не один раз, бо в Біблії точно знайдеш відповіді на багато питань», - переконаний глава держави.

Водночас він підкреслив, що Європа без християнської України не відбудеться і буде неповноцінною. «Ми йдемо туди (до Євросоюзу – ред.) не як прохачі, а повертаємось у європейську родину народів. Але дуже важливо, звідки ми йдемо. Ми йдемо від російського ярма, від Росії, де зараз закривають баптистські академії, забороняють адвентистів, чинять перешкоди нашій церкві. Російські окупаційні війська розстрілюють пастирів, які приймають мученицьку смерть. Нам з ними точно не по дорозі», - заявив Порошенко.

Президент подякував присутнім за молитви за Україну, а також за підтримку створення Православної церкви. «Україна зараз створює свій духовний фундамент, який аж ніяк не менш важливий, ніж акт про державну незалежність, бо це є актом духовної незалежності нашої держави», - підкреслив він.

Глава держави відзначив велику просвітницьку роботу, яку проводить біблійне товариство в багатьох інших країнах. Він подякував Всеукраїнській раді церков за забезпечення єдності церкви.

Президент укотре наголосив, що в Україні не буде державної церкви і не буде допущено втручання у церковну діяльність держави, особливо якщо це іноземна держава, яка спрямовує свої зусилля на підрив єдності та дестабілізацію ситуації в країні.

«Дуже щасливий, що процес створення нашої церкви супроводжується лише вірою і любов'ю, лише молитвою, де ми забезпечуємо, щоб двері української церкви і всіх церков були відкриті для вірних. Не буде ніякого примусу, ніхто нікого нікуди не тягне. Ми будемо з шаною і повагою ставитись до цього. Я як Президент, як гарант конституційних прав і свобод громадян буду робити все можливе, щоб захистити релігійні права і свободи. І буду робити все можливе, щоб захистити християнські цінності. Це також надзвичайно важлива складова для нашого духовного життя», - сказав Порошенко.

Читайте також: Турчинов долучився до Всеукраїнської акції з переписування Біблії

Рукописна Біблія була внесена в Національний реєстр рекордів України і номінована на світовий рекорд – планується, що загалом у переписуванні візьмуть участь близько 30 тис. християн з усієї країни. До її створення вже долучилися тисячі громадян України.

Фото: прес-служба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-