Супрун анонсувала нову хвилю підписання договорів з Нацслужбою здоров'я

Супрун анонсувала нову хвилю підписання договорів з Нацслужбою здоров'я

Укрінформ
В Україні розпочалася нова хвиля підписання договорів медзакладами первинної допомоги з Національною службою здоров'я (НСЗУ), що триватиме до 20 листопада цього року.

Про це повідомила відсторонена від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook.

"Розпочалася нова хвиля підписання договорів і на цей раз вона триватиме набагато довше. Заклади, що не встигли підписати договір з НСЗУ, можуть подати заявку до 20 листопада 2019 року. Все так само — договори укладаються з комунальними й приватними медзакладами, а також лікарями-ФОП. Необхідні документи подаються онлайн, через електронну систему охорону здоров'я", - написала Супрун.

Докладніше почитати про процес укладання договору з НСЗУ твона порадила за посиланням.

Читайте також: Рішення суду щодо Супрун зупинить медреформу — Ковтонюк

За словами Супрун, Національна служба здоров'я України у січні виплатила медзакладам за договором 1,35 млрд грн, підписала договори з майже усіма комунальними закладами первинної медичної допомоги та дала більше часу іншим, щоб підготуватися і також стати партнерами НСЗУ.

На сьогодні партнерами Нацслужби здоров'я вже стали 1 185 медичних закладів, що складає 97% комунальних медзакладів первинки. Серед них – 104 приватні клініки та 100 лікарів приватної практики.

Як зауважила Супрун, "ефективні медзаклади, які своїми умовами та ставленням мотивували пацієнтів підписувати декларації з лікарями, отримали більше фінансування і змогли підняти зарплати своїм лікарям до 16, 20 і навіть, поки що рекорд, 30 тисяч гривень та почати інвестувати у свій розвиток".

По мірі того, як зростатиме перелік таких закладів, збільшуватиметься якість обслуговування громадян та умови роботи медичних працівників. І не лише на первинній ланці медичної допомоги, додала Супрун.

"Чекаємо, коли суд розблокує роботу МОЗУ, щоб подавати важливі рішення на розгляд уряду та продовжувати трансформацію системи охорони здоров’я. Зміни тільки починаються", - акцентувала вона.

Як повідомляв Укрінформ, Окружний адміністративний суд Києва заборонив Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень глави МОЗ, зокрема, й через те, що вона є громадянкою США. Таке рішення ухвалено за позовом народного депутата Ігоря Мосійчука.

У Кабінеті міністрів заявили, що оскаржуватимуть це рішення. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що уряд продовжуватиме медичну реформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-