Порошенко привітав з днем народження Героя України

Порошенко привітав з днем народження Героя України

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко привітав командира 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади полковника Василя Зубанича з 36-річчям.

Своє вітання глава держави оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

“З травня 2014-го наш Герой там, де найгарячіше. Він пройшов славетний бойовий шлях: бої за визволення Дебальцевого, Станиці Луганської, Щастя, Нижнє Тепле, Новоганнівки, Луганський аеропорт. У складі штурмової групи «Північ» здійснив прорив до Луганського аеропорту, що забезпечило відхід підрозділів з оточення. Сам Василь отримав поранення, проте відмовився від госпіталізації і мужньо продовжував керувати підрозділом”, - написав Порошенко.

Президент підкреслив, що гордий за те, що Україна має таких мужніх та відданих захисників і керівників.

“Велика шана та подяка справжньому українському Герою в день народження”, - додав Президент.

Василь Зубанич перебував у зоні бойових дій з травня 2014 року. На початок АТО був командиром 15-го окремого гвардійського гірсько-піхотного батальйону (Ужгород) 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади. Він особисто виконував завдання на мобільних пересувних блокпостах, супроводжував колони та вантажі для військ і сил антитерористичної операції. Неодноразово піддавався нападам та обстрілам з боку незаконних збройних формувань, його рішення дозволяли виконувати поставлені завдання зі збереженням життів військовослужбовців.

Читайте також: Порошенко привітав з 46-річчям генерала, який вивів тисячі бійців з Дебальцевого

У складі штурмової групи тактичної групи «Північ» здійснював прорив до Луганського аеропорту для подальшого прикриття та забезпечення відходу підрозділів з оточення. Під час бою отримав осколкове та вогнепальне поранення. Незважаючи на це, відмовився від госпіталізації й продовжував керувати діями підрозділу, тим самим піднявши бойовий дух і моральний стан військовослужбовців. З листопада 2014 року виконував завдання на Дебальцевському напрямку.

Наприкінці 2015 року призначений командиром новоствореної 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади (Коломия).

Фото: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-