Гройсман про послугу

Гройсман про послугу "Е-малятко": До держустанов можна взагалі не йти

Укрінформ
Нову послугу "Електронне малятко" можна буде оформити в соціальних установах, ЦНАПах та онлайн, коли Верховна Рада ухвалить відповідний урядовий законопроект.

Про це прем’єр-міністр Володимир Гройсман зазначив на своїй сторінці у Facebook.

“Послугу "Е-малятко" можна буде оформити в соціальних установах, ЦНАПах та онлайн. Батьки через електронний кабінет подають одну заявку з ім’ям дитини та послугами, які вони хочуть отримати. І до держустанов можна взагалі не йти”, - зазначив Гройсман.

За його словами, уряд прагне спростити батькам немовлят паперову тяганину, а також допомогти отримувати комплекс документів з реєстрації дитини, подавши лише одну заяву.

Послуга включає реєстрацію місця проживання, призначення допомоги при народженні, реєстрацію дитини в системі охорони здоров’я, реєстрацію дитини в реєстрі платників податків, а також видачу посвідчень багатодітної родини.

Читайте також: "Е-малятко": уряд запропонує реєструвати новонароджених через інтернет

Як відомо, Кабінет міністрів 6 лютого на засіданні підтримав проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо створення сприятливих умов для отримання послуг, повʼязаних з народженням дитини (йдеться про запровадження послуги “Електронне малятко”). Тепер його мають схвалити народні депутати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-