У кризовому стані медицини винна не Супрун, а понад 20 років бездіяльності - Розенко

У кризовому стані медицини винна не Супрун, а понад 20 років бездіяльності - Розенко

Укрінформ
У кризовому стані української системи охорони здоров’я винна не відсторонена в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, а понад 20 років бездіяльності колишньої влади держави.

Про це під час години запитань до уряду заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми чудово усвідомлюємо, у якому стані перебуває сьогодні система охорони здоров’я в Україні. Але це є наслідком не конкретних реформ, що сьогодні втілюються у системі охорони здоров'я. Така ситуація є наслідком того, що за 27 років ця система була доведена до повної катастрофи. Лише протягом останніх 4 років у цьому напрямку почалися реальні зміни”, - зазначив Розенко.

Він нагадав, що за реформи у сфері охорони здоров’я проголосувала Верховна Рада.

“Це — наше з вами спільне рішення обрати напрямок реформування системи охорони здоров'я та ним рухатися. Це і ініціатива Президента України Петра Порошенка щодо наведення порядку у сільській медицині. Тому у нас з вами, народні депутати, є спільна мета — навести порядок у медицині та забезпечити, щоб шалені кошти, які щороку виділялися на охорону здоров'я, цього року — це 90 мільярдів, не осідали у кишенях фармацевтичної мафії та чиновників, а доходило до лікаря, до сільської медичної інфраструктури”, - наголосив Розенко.

Читайте також: Рішення суду щодо Супрун зупинить медреформу — Ковтонюк

Як повідомляв Укрінформ, Окружний адміністративний суд Києва заборонив Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень глави МОЗ. Таке рішення ухвалено за позовом народного депутата Ігоря Мосійчука.

У Кабінеті міністрів заявили, що оскаржуватимуть це рішення. Гройсман запевнив, що уряд продовжуватиме медичну реформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-