Екс-директору “Укртелефільму” повідомили про підозру через майже 69 мільйонів збитків

Екс-директору “Укртелефільму” повідомили про підозру через майже 69 мільйонів збитків

Укрінформ
Правоохоронці повідомили екс-гендиректору “Укртелефільму” про підозру у зловживанні службовим становищем та використанні підроблених документів, внаслідок чого держпідприємству завдано понад 68,72 млн грн збитків.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

“6 лютого 2019 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та прокуратури міста Києва, за оперативного супроводження представників ГУ КЗЕ Служби безпеки України повідомили колишньому генеральному директору ДП «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» про підозру у зловживанні службовим становищем та використанні підроблених документів, в результаті чого держпідприємству завдано понад 68,72 млн грн збитків. Дії екс-посадовця кваліфіковано за ч.2 ст.364, ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Укртелефільм повторно виставили на продаж

Зазначається, що про підозру також повідомлено ще двом його співучасникам: організатору схеми — у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.27, ч.2 ст. 364, ч.ч. 1, 4 ст. 358, ч.3 ст.209 ККУ, директору комерційного товариства (ТОВ) — у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.27, ч.2 ст.364, ч.4 ст. 358, ч.3 ст.209 ККУ.

Так, за версією слідства, екс-керівник «Укртелефільму» у змові з приватними особами відчужив на користь ТОВ майнові права на 67 об’єктів нерухомого майна (квартири, нежитлові приміщення, паркомісця), яке розташоване у Києві. Внаслідок цих дій, які вчинено з численними порушеннями процедури відчуження державного майна, зокрема, без погодження з органом управління — Держкомтелерадіо, державі в особі ДП завдано збитків на суму 68,72 млн грн.

Уточнюється, що у листопаді 2018 року Господарський суд м. Києва визнав договір купівлі-продажу цих майнових прав із усіма додатковими угодами, змінами та доповненнями до нього, недійсним із моменту укладання.

Підозрювані затримані в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо обрання останнім запобіжного заходу. Наразі тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення повного кола осіб, причетних до вчинення цих кримінальних правопорушень.

Розслідування цих фактів детективи НАБУ здійснюють із лютого 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-