Абітурієнтам треба зареєструватися на ЗНО до 18 березня

Абітурієнтам треба зареєструватися на ЗНО до 18 березня

Укрінформ
Відсьогодні розпочалася реєстрація для участі у цьогорічному зовнішньому незалежному оцінюванні. Абітурієнти мають подати реєстраційні документи до 18 березня, а до 25 березня зможуть внести до них зміни.

Про це на брифінгу сказав в. о. директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З 5 лютого в УЦОЯО розпочалася процедура реєстрації, яка триватиме до 25 березня. Варто наголосити, що реєстраційні документи учасники, які зголосилися проходити ЗНО, мають подати до 18 березня. До 25 березня у них буде можливість внести зміни в свої реєстраційні дані", - зазначив Бойко.

За попередніми розрахунками, у тестуванні візьмуть участь близько 332 тисячі осіб.

Випускники шкіл, студенти профтехзакладів освіти і коледжів реєструватимуться на ЗНО у своєму закладі освіти.

Бойко зазначив, що керівники закладів освіти мають зареєструвати учнів для проходження ДПА у формі ЗНО до 18 березня.

Читайте також: Університети завищують вартість навчання - Держаудитслужба

Він наголосив, що цього року ДПА у формі ЗНО складатиметься з української мови та літератури, історії України або математики на вибір абітурієнта, третій предмет для складання ДПА абітурієнт може вибрати на власний розсуд.

У тестуванні також можуть брати участь випускники закладів загальної та вищої освіти минулих років. Вони реєструються самостійно через регіональні центри оцінювання якості освіти.

Бойко звернув увагу на те, що в паспортах нового зразка (ID-картках) немає серії документа. Таким чином при заповненні реєстраційної форми поле "серія" залишається порожнім.

Абітурієнти матимуть змогу скласти тестування щонайбільше з 4 предметів. Загалом ЗНО проводитиметься з 11 предметів.

Основна сесія ЗНО розпочнеться 21 травня тестуванням з математики і завершиться 13 червня тестуванням з хімії.

Тестування з української мови та літератури відбудеться 23 травня, з іспанської, французької, німецької мов - 27 травня, з англійської мови - 28 травня, з фізики - 30 травня, з історії України- 4 червня, з біології - 6 червня, з географії - 11 червня.

Додаткова сесія ЗНО проводитиметься з 26 червня по 12 липня. Зареєструватися на додаткову сесію ЗНО з 5 лютого до 25 березня зможуть особи, що проживають на тимчасово окупованих територіях або в населених пунктах, де тимчасово не здійснюється повноваження органів державної влади чи які знаходяться на лінії зіткнення, переселенці.

У додатковий період реєстрації з 3 травня до 20 травня на ЗНО зможуть зареєструватися учасники заходів зі стримування збройної агресії РФ, які не встигли зареєструватися в основний період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-