Договори з НСЗУ підписали 97% комунальних медзакладів

Договори з НСЗУ підписали 97% комунальних медзакладів

Укрінформ
В Україні завершено зміни у фінансуванні первинної медичної допомоги, з НСЗУ підписали договори 97% комунальних медичних закладів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив голова Національної служби здоров’я України (НСЗУ) Олег Петренко.

“Трансформацію підходу до фінансування первинної ланки завершено. Зміни, що відбулися – нові правила оплати, підвищення статусу лікаря первинки, покращення сервісу для пацієнта – вже стали незворотними. За результатами трьох хвиль подання заяв до реформи долучилися 97% комунальних медичних закладів первинки країни. Всі вони у 2019 році перейшли на нову, більш вигідну модель фінансування”, - зазначив Петренко.

За його словами, трансформація системи здоров’я триває.

“З 1 квітня в адміністрування НСЗУ переходить урядова програма реімбурсації «Доступні ліки», 1 липня стартує програма «Безкоштовна діагностика». Це відкриє нові можливості і для медичних закладів, і для лікарів, і для пацієнта. Це наступні кроки, які наближають систему охорони здоров’я до потреб кожної людини”, - наголосив Петренко.

Він поінформував, що з НСЗУ підписали договори понад 100 приватних медичних клінік.

"1185 медичних закладів стали партнерами Національної служби здоров’я за результатами трьох хвиль подання заяв на підписання договорів на 2019 р. Серед них – 104 приватні клініки та 100 ФОПів. Уперше долучилися до змін в охороні здоров'я 568 медичних закладів, з них 445 комунальних підприємств, 59 приватних клінік і 64 ФОПа. Ці заклади вперше отримали оплати за договором з НСЗУ на загальну суму 489 243 339 грн”, - зазначив Петренко.

Читайте також: Гройсман: Українці впродовж 3-5 років відчують результати медреформи

За його словами, що у січні 2019 року закладам первинної ланки виплачено понад мільярд гривень.

“У січні НСЗУ вже виплатила закладам за договором 1 349 268 801 грн. З них 6 491 183 грн. - приватним медичним закладам та ФОПам. Лідером за сумою виплат став ЦПМСД №2 Мелітопольської міської ради, який отримав 5 мільйонів 70 тисяч грн”, - наголосив Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-