У Мінкульті кажуть, що перейменування УПЦ МП стане своєрідним тестом

У Мінкульті кажуть, що перейменування УПЦ МП стане своєрідним тестом

Укрінформ
У Міністерстві культури сподіваються, що Українська православна церква Московського патріархату виконає закон про перейменування в Російську православну церкву.

Про це сказав директор Департаменту у справах релігій та національностей Мінкультури Андрій Юраш на брифінгу в Укрінформі.

“Церква, якщо вона відповідальна за своє майбутнє у цьому суспільстві, якщо вона є законослухняним соціально-суспільним організмом, вона, зрозуміло, має бути адекватною до тих об'єктивних дій і вимог законодавства. Ми очікуємо, що до завершення цього терміну - а вже залишилось менше трьох місяців - ...буде прийнято відповідне адекватне рішення, і тоді буде змога релігійним громадам в себе на місцях, як цього вимагає законодавство, внести відповідні зміни до своїх статутів. Тобто ,це буде на наш погляд своєрідний тест, на те настільки керівництво Української православної церкви Московського патріархату є конструктивним, наскільки воно не зацікавлене в провокуванні свідомої конфліктності в суспільстві”, - сказав Юраш.

Він зазначив, що від дій керівництва цієї церкви "будуть залежати і дії держави”.

Якщо закон не буде дотриманий, то після консультацій з Мін'юстом будуть прийматися відповідні рішення на рівні уряду, уточнив Юраш.

Читайте також: УПЦ МП незаконно набудувала у Лаврі 20 тисяч квадратних метрів - Ігор Луценко

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня 2018 року у Києві в Софійському соборі відбувся Об’єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія.

22 грудня 2018 року Президент Петро Порошенко підписав закон, яким внесено зміни до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" і який зобов'язує Українську православну церкву Московського патріархату вказати у назві належність до Російської церкви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-