Поліція затримала злочинну групу, що торгувала конфіденційною інформацією

Поліція затримала злочинну групу, що торгувала конфіденційною інформацією

Укрінформ
Правоохоронці ліквідували платформу xDedic і затримали чотирьох зловмисників, які торгували конфіденційною інформацією.

Про це повідомили на брифінгу у понеділок голова Нацполіції Сергій Князєв і заступник генпрокурора Євген Єнін.

"Працівники Нацполіції встановили усіх учасників злочинної групи — чотирьох громадян України, їхні місця перебування та місця зберігання комп’ютерної техніки", - сказав Князєв.

За його словами, правоохоронці провели 14 одночасних санкціонованих обшуків, під час яких вилучили комп'ютерне обладнання, сервери, мобільні пристрої зловмисників.

Комп'ютерні шахраї шляхом підбору паролів і логінів віддаленого доступу отримували повний контроль над комп'ютерами, до комерційної та конфіденційної інформації, а потім продавали її усім охочим.

"Вони організували електронний магазин для продажу зламаних доступів до віддалених серверів. Вони назвали його xDedic", - додав голова Нацполіції.

Він розповів, що шахраї встигли продати багато інформації, придатної для інших хакерських схем. Зокрема, для викрадення коштів з банківських рахунків, викрадення конфіденційної інформації з баз даних користувачів, використання зламаних сервісів для розсилки програм, які можуть пошкодити комп'ютерів користувачів.

"Зловмисники встигли продати близько 70 тисяч паролів та логінів віддаленого доступу із більш як 170 країн світу, але найбільше потерпали Королівство Бельгія та США”, - повідомив очільник Нацполіції.

Читайте також: Хакери дістали 175 ГБ російських документів про війну на Донбасі та РПЦ

За його словами, встановити членів злочинного угруповання вдалося завдяки інформації бельгійських правоохоронців.

Наразі поліцейські не знайшли потерпілих від дій зловмисників на території України, однак сподіваються, що завдяки розголосу у ЗМІ згодом до правоохоронців звернуться жертви комп'ютерних шахраїв.

Платформа xDedic є так званим "чорним ринком" доступу до взламаних серверів по всьому світу. Лише за $6 відвідувач платформи отримує можливість переглядати дані на цьому ресурсі, а також купувати доступ до певного серверу для проведення кібератак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-