Сумна статистика МОЗ: Щороку через падіння травмуються майже 100 тисяч українців

Сумна статистика МОЗ: Щороку через падіння травмуються майже 100 тисяч українців

Укрінформ
Щороку близько 97,5 тисячі українців травмуються внаслідок падіння, найчастіше трапляються переломи черепа, хребта та кінцівок.

Про це повідомляє МОЗ.

“За даними Центру медичної статистики, останніми роками в середньому 97,5 тисяч українців щороку зазнавали ушкоджень різного ступеня тяжкості внаслідок падіння (для кількісних даних використано середній показник переліку травм, найбільше характерних внаслідок падінь: переломи черепа, хребта, кісток верхніх та нижніх кінцівок)”, - йдеться у повідомлення.

Читайте також: Українцям обіцяють сніг, дощ та ожеледицю

Медики підкреслюють, за найменших ознак перелому або струсу мозку, слід звертатися за медичною допомогою.

“Навіть якщо не одразу, а через деякий час після падіння почала боліти голова з'явилася нудота чи біль у суглобах − терміново зверніться до лікаря. Головні правила безпеки при ожеледиці: не поспішайте. Що повільніше ви йдете, то меншим є ризик впасти і травмуватися. Не тримайте руки в кишенях: це дуже допоможе при падінні. Присядьте, якщо відчуваєте, що втрачаєте рівновагу: це допоможе втриматися на ногах, а у разі падіння - падати буде не так високо і не так боляче. Тримайтеся осторонь будівель, щоби захистити себе від падіння буруль. Сконцентруйтесь, коли переходите дорогу: гальмівний шлях при ожеледиці значно збільшується. Не взувайтесь у чоботи на високих підборах: ідеальний варіант - зручне взуття з рельєфною підошвою”, - радять у МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-