З 2021 року ЗНО з математики стане обов'язковим

З 2021 року ЗНО з математики стане обов'язковим

Укрінформ
Міносвіти затвердив Порядок проведення державної підсумкової атестації. Згідно з положеннями Порядку, атестація з математики стане обов'язковою для випускників 4 та 9 класів, а з 2021 року — для всіх випускників шкіл.

Документ, зареєстрований Міністерством юстиції, розміщено в базі Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів.

"Атестація з української мови є обов'язковою для здобувачів всіх рівнів загальної середньої освіти. Атестація з математики є обов'язковою для здобувачів початкової та базової середньої освіти. Атестація у формі зовнішнього незалежного оцінювання з математики є обов'язковою для здобувачів повної загальної середньої освіти", - йдеться у Порядку.

Зазначається, що проходження державної підсумкової атестації є обов'язковим для всіх. Безпосередньо ДПА будуть проходити учні, які завершують початкову (4 клас), базову середню (9 клас) та повну загальну середню освіту (11 (12) клас), а також ті, хто здобуває професійну (професійно-технічну) освіту та освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста, крім осіб, які раніше здобули повну загальну середню освіту.

Читайте також: МОН не вимагає спецосвіти для вчителів інклюзивних класів

Атестація може проводитися в закладі освіти або у формі зовнішнього незалежного оцінювання. В наказі МОН зазначається, що документ набирає чинності з дня офіційного опублікування, окрім другого абзацу пункту 2 розділу II Порядку, який регламентує проведення ДПА з математики у формі ЗНО для всіх випускників шкіл. Ця норма вступить в дію з 1 січня 2021 року.

Офіційне опублікування документа очікується 25 січня в Офіційному віснику України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-