Рева розповів про

Рева розповів про "плюси" солідарної пенсійної системи

Укрінформ
Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що солідарна система загальнообов’язкового державного пенсійного страхування пройшла всі випробування та гарантуватиме виплату пенсій за будь-яких обставин.

“Солідарна пенсійна система пройшла через усі випробування і довела, що навіть у найтяжчі часи, коли була дуже скрутна економічна ситуація, єдиним джерелом пенсійних виплат була солідарна система. Тому потрібно пам'ятати, що солідарний рівень є страховою системою, яка дасть гарантію виплати пенсій за будь-яких обставин", - зазначив Рева.

Він наголосив також на важливій ролі обов'язкового накопичувального рівня пенсійної системи як додаткового ресурсу для збільшення пенсійних виплат у майбутньому.

Читайте також: Гройсман розповів, коли уряд проведе масштабний перерахунок пенсій

"Накопичувальна система є ефективною, коли у людей з'являється додатковий ресурс і можливість використати частину доходів не лише на споживання, а й для відкладення на майбутнє. Якщо ж у людей немає з чого заощаджувати, то вони нічого не накопичать. Тому, коли доходи людей суттєво зростуть, а є впевненість, що це відбудеться найближчим часом, з'явиться і можливість частину ресурсу накопичувати, створивши державні гарантії збереження цих коштів. Тоді люди, через певну кількість років, отримуватимуть додаткову пенсію із зроблених ними заощаджень", - пояснив міністр.

При цьому, за його словами, головним викликом для обох рівнів пенсійної системи, як для солідарного, так і для накопичувального залишається тіньовий сектор економіки, адже внески до обох рівнів пенсійної системи розраховуються з офіційних доходів громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-