Міністерство ветеранів візьметься за військово-патріотичне виховання молоді — Фріз

Міністерство ветеранів візьметься за військово-патріотичне виховання молоді — Фріз

Укрінформ
Міністерство у справах ветеранів готове долучитися до процесу військово-патріотичного виховання дітей та молоді.

Про це глава відомства Ірина Фріз сказала на зустрічі з представниками Всеукраїнської Спілки ветеранів війни (ВСВВ), повідомляється на сторінці Міністерства у Facebook.

«Я хочу запевнити, що до такої роботи ми готові долучитись. Вважаю гарною ініціативою розвивати «Школу юних миротворців», якою ви опікуєтесь. Адже питання патріотичного виховання дітей та молоді є дуже важливим», - зазначила Фріз.

Під час зустрічі голова Всеукраїнської Спілки ветеранів війни (ВСВВ) Володимир Попович розповів, що Спілка приділяє увагу військово-патріотичному вихованню дітей та молоді. В Україні існує Всеукраїнський проект «Школа миру», метою якого є популяризація серед школярів миротворчого та волонтерського руху.

Організація опікується справами ветеранів Другої Світової війни, яким уже по 90 та 100 років, а також учасників миротворчих операцій на території іноземних держав та учасників бойових дій на Донбасі. «У 2014-ому році ми, за допомогою меценатів, змогли зібрати 800 тисяч гривень для допомоги воїнам АТО. Закупили та відправили на фронт 15-ому батальйону тероборони спальники, намети, прилади нічного бачення», - сказав Попович, запевнивши, що у його родині також є учасники АТО, які воювали в Донецькій області, і тому проблеми молодих ветеранів йому також небайдужі.

«Наша основна задача – об’єднати ветеранів усіх поколінь. Кулі та снаряди свистіли однаково, що у В’єтнамі, що під Кандагаром, що нині під Донецьком чи Маріуполем, ми маємо бути єдиними», - наголосив Попович.

Читайте також: При Міністерстві ветеранів створили експертну раду з питань психосоціальної адаптації

Раніше Фріз скасувала зустріч із представниками Комітету ГС "КРВГОУ" та Ради Руху, заплановану на понеділок, 14 січня. Міністр звернулася до СБУ з проханням перевірити Комітет ГС "КРВГОУ" та Раду Руху на зв’язки з російськими спецслужбами та антиукраїнськими закордонними центрами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-